کد مطلب:305 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:246

آداب شیر دادن
(مسأله 2991) بر مادر واجب نیست كه به نحو رایگان یا با دریافت مزد كودك را شیر دهد، ولی در صورتی كه راه تغذیه منحصر به شیر مادر باشد و امكان استفاده از



[507]

شیر غیر مادر وجود نداشته باشد و یا موجب ضرر و زیان برای كودك شود، بر خود مادر واجب است كودك را شیر بدهد.



(مسأله 2992) برای شیر دادن بچّه، مادر بهتر از هر كس دیگر است، و سزاوار است كه مادر برای شیر دادن از شوهر خود مزد نگیرد و خوب است كه شوهر مزد بدهد و اگر مادر بخواهد بیشتر از دایه مزد بگیرد، شوهر می تواند بچّه را از او گرفته و به دایه بدهد.



(مسأله 2993) مستحب است دایه ای كه برای طفل می گیرند، دوازده امامی و دارای عقل و عفّت و صورت نیكو باشد و مكروه است زن كم عقل یا غیر دوازده امامی یا بد صورت یا بد خلق یا زنازداه، كودك را شیر بدهد، و نیز مكروه است دایه ای بگیرند كه بچّه ای كه دارد از راه زنا به دنیا آمده باشد.



(مسأله 2994) در صورتی كه ممكن باشد، مستحب است بچّه را دو سال تمام شیر دهند.



(مسأله 2995) اگر به واسطه شیر دادن، حقّ شوهر از بین نرود، زن می تواند بدون اجازه شوهر، بچّه كس دیگری را شیر دهد، ولی جایز نیست بچّه ای را شیر دهد كه به واسطه شیر دادن به آن بچّه، به شوهر خود حرام شود مثلاً اگر شوهر او دختر شیرخواری را برای خود عقد كرده باشد، زن نباید آن دختر را شیر دهد، چون اگر آن دختر را شیر دهد، خود او مادر زن شوهر می شود و بر او حرام می گردد. در هر صورت بهتر است زنان قبل از شیردادن به بچه دیگران، از احكام و آثار شیردادن آگاه باشند.